Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Snickarlärling bas för aktiespararna

2008-12-19 12:32

Günther Mårder, 26 år, blir ny tillförordnad vd för organisationen Aktiespararna. Han ersätter Elisabeth Tandan som tidigare har aviserat sin avgång.

Aktiespararna plockar ner en styrelseledamot till jobbet som vd i och med att Günther Mårder, född 1982, har utsetts till ny t f vd för intresseorganisationen Aktiespararna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Trots sin relativa ungdom är Mårder en långvägare inom Aktiespararna. Han sitter inte bara i styrelsen för Aktiespararna utan har också jobbat som förbundsordförande för Sveriges Unga Aktiesparares Riksförbund sedan 2005, ett uppdrag han nu ska lämna. I den senare organisationen har han verkat sedan 1998

Mårder har enligt information från Wikipedia studerat vid Handelshögskolan i Stockholm, där han var kårordförande vid Handelshögskolans i Stockholm Studentkår under åren 2005 - 2006.

Han har också jobbat som snickarlärling under åren 2001 - 2003.

Föregångaren Elisabeth Tandan lämnade sitt uppdrag i förtid efter att en spricka uppstått mellan henne och styrelsen.

- Min vision för Aktiespararnas framtid skiljer sig för mycket från styrelsens, sade Elisabeth Tandan när hon slutade.

- Det behövs en samsyn mellan styrelse och ledning, speciellt i en tid av förändring och jag väljer därför att avgå, tillade hon.

Aktiespararna har under året haft ekonomiska motgångar eftersom rörelsen går med fortsatta förluster. Medlemstappet har samtidigt fortsatt. Inför nästa år planerades ett sparpaket, vilket nu blir det nye vd:ns frösta uppdrag att ta tag i.

Samtidigt har de stora tillgångarna i kassan, ett resultat av att Aktiespararna sålde sin fondkommissionsrörelse, krympt ihop i takt med att börsen har sjunkit i värde.

Utvecklingen har skapat ett internt missnöje både bland tjänstemän i organisationen och enskilda styrelseledamöter.

Elisabeth Tandan hade uppdraget under två år.

Calle Froste

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom