Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 08-617 80 00

Société Générale: Aktierna att köpa när euron stiger

2017-08-11 14:01
Foto: Jonathan Alpeyrie/IBL

Det är dags för investerare att se över sina portföljer, menar banken.

Sedan i maj har Euro Stoxx Index sjunkit med 4,5 procent emedan euron har stigit med 8 procent mot dollarn, till den högsta noteringen på två och ett halvt år.

I en rapport skriver den franska storbanken Société Générale att investerare bör titta på de europeiska bolag som genererar det mesta av sin försäljning i eurozonen, vilket skyddar dem från valutasvängningar. Bland dessa återfinns Italgas, Aeroports de Paris, Deutsche Wohnen, SFR, Telecom Italia och Bankinter. Det skriver sajten Marketwatch.

Med på Société Générales lista är även Intesa Sanpaolo, Royal KPN, Galp Energia och Fraport.

Banken ger även rådet att titta på konsumentbolag, som gynnas av det stigande konsumentförtroendet. Här gillar banken bolag såsom Mediaset, Zalando, Carrefour, Ryanair och Peugeot.

Société Générale varnar samtidigt för de exportberoende bolag som det har gått bra för den senaste tiden, trots den stigande euron. De menar att marknaden inte fullt har prisat in valutaeffekten. Bland dessa syns ASML Holding, Fiat Chrysler Automobiles, Nokia Adidas, Unilever, Christian Dior och Koninklijke Philips.

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom