Soltech-dotterns obligation nära fullsåld

Soltechs finansieringsdotterbolag lyckades sälja 99 procent av ny obligation åt sitt kinesiska samriskprojekt.
Soltech-dotterns obligation nära fullsåld - Soltech_1_binary_6917723.jpg

Soltechs finansieringsdotterbolag ASAB lyckades sälja obligationserbjudandet SOLT3 till den svenska allmänheten för cirka 148 miljoner kronor, före emissionskostnader. Det motsvarar 99 procent av den sökta volymen på 150 miljoner kronor och maximalt hade obligationer för 300 miljoner kunnat säljas.

De aktuella obligationerna är femåriga och löper med 8,75 procent ränta. Crka 2 700 investerare som tecknade sig i emissionen, vars syfte är att delfinansiera samriskbolaget Advanced Soltech Renewable Energy, ASRE.

Både ASAB och ASRE ägs till 51 procent av SolTech och till 49 procent av ASP, medan röstförhållandet i ASRE är 50/50.

ASRE:s i dag installerade och anslutna anläggningar på 34,71 megawatt (MW) generar årligen cirka 51 miljoner kronor i intäkter. Medtaget likviden från obligationerna SOLT2 och SOLT3, och inklusive nuvarande anslutna anläggningar, beräknas därefter totalt drygt 63 MW vara anslutna till elnätet och årligen generera cirka 87 miljoner kronor i intäkter. Soltech redovisar 51 procent av ASRE:s intäkter, genom klyvningsmetoden.

Resterande kapitalbehov för att nå 2018 års mål inom ASRE kommer enligt pressmeddelandet att tillgodoses “dels i form av banklån och andra krediter i Kina och i Europa, av eget kapital från ägarna samt från nya obligationer under året”.

Finansiell rådgivare i transaktionen var Avanza Corporate Finance.

Affärsvärlden gav i senaste utgåvan säljråd till Soltech. Rådet förpublicerades på Affärsvärlden Analys+.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.