Soltech genomför nyemission om 74,2 miljoner

Soltech Energy har beslutat att genomföra en nyemission om cirka 74,2 miljoner kronor med företrädesrätt för befintliga aktieägare.
Soltech genomför nyemission om 74,2 miljoner - soltech-700_binary_6957024.jpg

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den 25 april flaggade Soltech för att det skulle genomföra emission för förvärvssatsning, och att mer information skulle komma i början av maj, vilket nu alltså skett.

Företrädesemissionen avses finansiera en offensiv expansion genom förvärv av ytterligare företag samt för att utveckla befintliga dotterbolag, skriver Soltech på torsdagen.

Villkoren i företrädesemissionen innebär att sex befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till en teckningskurs om 10 kronor per aktie, vilket motsvarar en rabatt om cirka 30 procent jämfört med den volymvägda snittkursen de senaste 20 handelsdagarna.

Vid ett stort intresse för företrädesemissionen har styrelsen mandat att besluta om en nyemission av högst 2,6 miljoner aktier i en övertilldelningsoption.

Utspädningen kommer maximalt att uppgå till cirka 18 procent

Av emissionslikviden, som vid fullteckning kommer att uppgå till cirka 74,2 miljoner kronor före emissionskostnader, reserveras i prioritetsordning 20 miljoner kronor för täckande av dotterbolags behov av rörelsekapital, 50 miljoner för ytterligare företagsförvärv samt investering i marknadsföring. Därutöver beräknas emissionskostnaderna uppgå till 3,5 miljoner kronor av emissionslikviden.

Avanza Bank är finansiell rådgivare och emissionsinstitut och Nordnet Bank är så kallad selling agent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.