Soros: EU måste stödja Ukrainas ekonomi för att hantera hotet från Putin

Miljardären och investeraren George Soros uppmanar Europa att snabbt öka sina ansträngningar att hjälpa den ukrainska ekonomin som drabbas av hotet från Ryssland.

Soros menar att Europa måste ”vakna upp” och inse att de är under attack från Ryssland. Han argumenterar samtidigt för att Ukrainas ekonomi är viktigare för EU än de problem som finns i länder som Grekland.

Det framgår av en essä som publicerades i New York Times på onsdagen, skriver CNBC.

Han uppgav vidare att den skada som Ryssland åsamkats efter västvärldens sanktioner har varit snabbare och djupare än någon kunde förvänta sig. Soros säger att han inte skulle bli förvånad om krisen leder till en default i landet.

– En rysk default kan orsaka betydande störningar i det globala finansiella systemet, där euroområdet är särskilt sårbara, skriver Soros.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets