Spänd väntan inför Fingerprintrapport

2016-02-03 13:31 Affärsvärlden TT
Foto: Anna Berkut / Alamy/All over press

Det är normalt att aktieägare håller andan under rapportperioden men osäkerheten inför Fingerprint Cards årsrapport på torsdagen slår det mesta.

Det råder ingen tvekan om att bolagets biometrilösningar i dag sitter i de flesta mobiltelefoner som inte kommer från Samsung eller Apple, men hur stora är intäkterna? Hur ser bolaget på framtiden när flera namnkunniga internationella teknikbolag lägger ner stora resurser på att utveckla egna biometrilösningar?

Aktieägarna har fått vänja sig vid extremt slagiga börskurser det senaste året med dagliga upp- och nedgångar på 10 procent eller mer. Osäkerheten har inte minskat av de analyser som gjorts sedan Fingerprint kom in på OMX30-listan vid årsskiftet. ABG Sundal Collier har satt riktkursen till 200 kronor, Carnegie till 500 kronor och den norska analysfirman Arctic Securities så högt som 850 kronor.

I januari 2015 låg börskursen strax över 30 kronor. I slutet av november handlades aktien för 675 kronor. På onsdagseftermiddagen låg kursen runt 440 kronor.

Årsrapporten publiceras klockan 7 på torsdagsmorgonen.

Affärsvärlden TT

Premiumnyheter

Aktuellt inom