Spelbolaget faller – trots starka siffror

Trots starka kvartalssiffror faller Betsson i den inledande handeln.
Spelbolaget faller – trots starka siffror - betsson-poker-affarsvarlden-700_binary_6887838.jpg

Under morgonen presenterade spelbolaget Betsson sina siffror för det första kvartalet 2019.

Carnegie första tolkning av rapporten för Betsson är positiv och investmentbanken tror att analytiker i snitt behöver höja sina estimat med 3-6 procent.

Det framgår av en första kommentar från Carnegie gällande tisdagens rapport från bettingbolaget.

Carnegie betecknar rapporten som ”solid” även om starten av det andra kvartalet, med 6 procents negativ organiskt tillväxt, var svagare än väntat. Det är, resonerar banken, emellertid på grund av åtgärder (anpassningar i produkterbjudandet, varumärken samt betalningslösningar) som syftar till att bolaget ska få en licens i Nederländerna och det bör välkomnas, enligt banken.

”Ytterligare kommentarer från vd under dagen gällande Nederländerna kommer att vara viktiga”, resonerar banken.

Den initiala bedömningen från Carnegie inför börsöppning var att aktien skulle handlas upp efter rapporten, intervallet +5-10 procent nämns i kommentaren.

Betsson hade efter cirka 20 minuters handel på tisdagen handlats ned drygt 6 procent. Aktien gick upp 3,4 procent på måndagen efter en stark utveckling under eftermiddagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco