Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 0770-457 102

Speltjänsten Steam slutar ta betalt i bitcoin

2017-12-07 16:55

En av världens största videospelstjänster, Steam, har slutat att ta emot bitcoin på grund av den höga volatiliteten i kryptovalutan. Det rapporterar Business Insider.

Steam är en av de populäraste videospelstjänster i världen, med 67 miljoner aktiva spelare i månaden som köper och spelar datorspel på internet. I april 2016 började spelbolaget acceptera betalningar i kryptovalutan bitcoin. Men nu är alltså inbetalningar av detta slag bannlysta från företagen.

Den höga volatiliteten i valutakursen, och därmed i företagets bitcoin-intäkter, är anledningen till att Steam nu slutar ta emot betalningar i kryptovalutan. Bitcoin har stigit mer än 1 000 procent i år och enligt Steam har transaktionskostnaden gått från drygt 1,5 kronor till 150 kronor sedan bitcoin började accepteras som betalmedel på spelplattformen.

”Värdet på en bitcoin är bara garanterad för en viss tidsperiod så om transaktionen inte går igenom under det tidsfönstret kan antalet bitcoin som behövs för att täcka transaktionen ändras”, skriver Steam.

Madeleine Lundberg

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom