Speltjänsten Steam slutar ta betalt i bitcoin

En av världens största videospelstjänster, Steam, har slutat att ta emot bitcoin på grund av den höga volatiliteten i kryptovalutan. Det rapporterar Business Insider.

Steam är en av de populäraste videospelstjänster i världen, med 67 miljoner aktiva spelare i månaden som köper och spelar datorspel på internet. I april 2016 började spelbolaget acceptera betalningar i kryptovalutan bitcoin. Men nu är alltså inbetalningar av detta slag bannlysta från företagen.

Den höga volatiliteten i valutakursen, och därmed i företagets bitcoin-intäkter, är anledningen till att Steam nu slutar ta emot betalningar i kryptovalutan. Bitcoin har stigit mer än 1 000 procent i år och enligt Steam har transaktionskostnaden gått från drygt 1,5 kronor till 150 kronor sedan bitcoin började accepteras som betalmedel på spelplattformen.

”Värdet på en bitcoin är bara garanterad för en viss tidsperiod så om transaktionen inte går igenom under det tidsfönstret kan antalet bitcoin som behövs för att täcka transaktionen ändras”, skriver Steam.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.