Spindeln i Lewinsky-affären ska få rätsida på Airbnb

Han har fått smeknamnet ”Master of disaster” och skötte den omtalade Monica Lewinsky-affären. Nu har bostadsuthyrningssajten Airbnb anlitat Chris Lehane för att ta itu med den ökade kritiken från hyresvärdar och lagstiftare.

Airbnb är en sajt där privatpersoner kan hyra ut sin bostad eller själva hyra andra människors bostäder. På bara några år har bolaget växt till att omfatta närmare 200 länder och är värderat till runt 200 miljarder kronor.

På senare tid har Airbnb dock börjat stöta på problem, inte minst i Sverige där en dom i hyresnämnden nyligen stoppade en bostadsrättsinnehavare i Stockholm från att hyra ut sin bostad.

För att ta itu med den växande problematiken har Airbnb nu anlitat Chris Lehane som chef för Global policy and public affairs. Bolaget säger att de förväntar sig att deras röst nu ska ”höras klart och tydligt bland beslutsfattare”, skriver bland annat The Times.

I en intervju med tidningen säger Chris Lehane att Airbnb:s affärsidé – att hjälpa människor att hyra ut ett extra rum för att utöka inkomsterna – rimmar väl med hans personliga övertygelse om att skapa nya möjligheter för medelklassen att tjäna mer pengar.

– Jag är fast besluten att spela för att vinna när det gäller att stå upp och slåss för vanliga människors rätt att dela sina hem, säger han till The Times.

Advokaten Chris Lehane har en lång politisk karriär bakom sig. Under 1990-talet arbetade han i Clinton-administrationen där han ingick i en liten grupp som hanterade politiska skandaler – bland annat den omtalade Monica Lewinsky-affären. Det var under den här perioden som han och kollegan Mark Fabiani beskrevs som Masters of disaster av tidningen Newsweek.

Han har också varit politisk rådgivare åt Al Gore under hans presidentvalskampanj år 2000 och arbetat för investmentbanken Goldman Sachs i samband med finanskrisen.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.