Spotify klättrar i förhandeln

Terminerna för New York-börsen indikerade en öppningshandel med knapp styrfart i öppningshandeln för ännu en rapporttung vecka på måndagen.
Spotify klättrar i förhandeln - spotify-iphone-700_binary_6951721.jpg

Terminerna för de tre stor indexen, Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq, handlades på oförändrade nivåer med dragning åt minus med ungefär en halvtimme kvar till öppning. Båda de sistnämnda stängde fredagens handel på rekordnivåer och väntas inleda 0,1 procent ned, medan industriindexet väntas öppna på nollan.

Inför klockringningen öppnades dammluckorna för veckans rapportflod med bland annat Spotify. Streamingbolaget redovisade en mindre förlust än väntat och större tillflöde av premiumanvändare jämfört med Bloombergs konsensusestimat. Aktien var upp 4 procent i förhandeln.

Senare under måndagen rapporterar Alphabet och Western Digital, dock först efter stängning. Under veckan är Apples rapport på tisdagen en av huvudattraktionerna.

Boeing håller stämma under måndagen, vilket innebär att bolagets ledning ställs öga mot öga med ägarna för första gången efter de uppmärksammade olyckorna med 737 Max 8, som lett till att modellen belagts med startförbud. Aktien var något ned inför den presskonferens med vd Dennis Muilenburg som väntas inför stämman.

Investerarkollektivet håller ett vakande öga på de pågående handelssamtalen mellan USA och Kina. Ett handelsavtal mellan kan förhoppningsvis vara klart med ytterligare två samtalsomgångar, sade finansminister Steven Mnuchin i en intervju med Fox Business på måndagen. Intervjun gjordes i samband med att den senaste omgången i Peking påbörjas och finansministern. Ytterligare en omgång planeras äga rum i Washington i maj.

Oljepriset, vars volatilitet ökat under den senaste veckan, har dämpats efter en rejäl sättning under helgen, då president Donald Trump ånyo hävdade att priset var för högt. På måndagen handlades Brent-kontrakten ned 0,2 procent.

De privata inkomsterna i USA steg 0,1 procent i mars, jämfört med föregående månad. Samtidigt steg privatkonsumtionen 0,9 procent från månaden före, visade statistik från det amerikanska handelsdepartementet. Analytiker hade räknat med att inkomsterna skulle ha stigit 0,4 procent och att konsumtionen skulle ha stigit 0,6 procent, enligt Reuters snittprognoser.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.