Spotify planerar videotjänst

Svenska musikstreamingbolaget Spotify har skickat ut en inbjudan till ett event den 20 maj. Det avslöjas inte vad som ska presenteras, men flera källor uppger nu till Wall Street Journal att Spotify planerar att ge sig in i segmentet för video, ett område som domineras av Googles populära Youtube.

Enligt uppgifterna ska Spotify fört diskussioner med ett flertal aktörer inom digital media om ett möjligt samarbete. Det rör sig om företag som specialiserat sig på att skapa innehåll till just Youtube. Spotify sägs vara intresserade av att köpa in material men även vara med som medskapare till videomaterial.

Spotify ska även ha varit i kontakt med flera välkända traditionella mediebolag.

Enligt personer med insyn kan Spotify komma att avisera sina planer om en videotjänst redan den här månaden. Det spekuleras nu i att det är just det som kommer avslöjas vid ett event den 20 maj i New York.

Ett intåg på marknaden för video lär dock inte bli någon enkel sak. Förutom Youtube är det ett område som både Facebook och Twitter tagit steg inom. En annan aktör som nyligen lanserat är Youtube-konkurrenten Vessel.

Inom streaming av film och tv-serier finns dessutom starka aktörer som Netflix, Amazon och Hulu. Spotify bedöms dock kunna dra nytta av sin befintliga användarbas med miljoner som idag använder tjänsten för att lyssna på musik.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets