Spretig handel på Wall Street

Börserna på Wall Street handlades svagt nedåt under torsdagen.
Spretig handel på Wall Street - wall-street-700_binary_6948473.jpg

Positiva signaler från Kinas vicepremiärminister gav visst stöd, medan pessimisterna fortsatte spekulera kring vad för effekt lagstiftningen som stöttar demonstranterna i Hongkong, som Donald Trump väntas skriva under, kan få för effekter.

Dow Jones storbolagsindex var vid stängningen ned 0,2 procent till 27.766. Det bredare S&P 500 tappade 0,2 procent till 3.103, och Nasdaqs kompositindex sjönk 0,2 procent till 8.506.

Sektorsvis gick det bäst för energibolag, medan fastighetssektorn och detaljhandel agerade sänken.

En viss optimism kunde skönjas från Kinas vicepremiärminister, Liu He, vid ett tal under onsdagen inför Bloomberg New Economy Forum, enligt källor som Bloomberg News talat med. Vid forumet talade även Henry Kissinger, före detta utrikesminister, som varnade för att om konflikten mellan USA och Kina fortsätter att eskalera så kan det komma att resultera i ett nytt kallt krig.

På makrofronten kan noteras att Philadelphia Federal Reserves index över aktiviteten i tillverkningsindustrin i regionen steg till 10,4, mot väntade 6.

Bland amerikanska aktier fortsatte dåliga nyheter flöda in från detaljhandelssektorn. Det krisande Macy’s föll 2,3 procent efter att varuhuskedjans kvartalsförsäljning missat analytikernas förväntningar och prognosen för helåret sänkts.

Tidigare i veckan har Home Depot och Kohl’s tyngt sektorn med svaga rapporter och sänkta försäljningsprognoser.

L Brands inom samma sektor klättrade däremot 8 procent, sedan investerare dragit en lättnadens suck över att bolagets kvartalsrapport inte var så svag som många befarat. Bolaget, som bland annat äger varumärket Victoria’s Secret, fick med stor sannolikhet stöd av att 8,3 procent av det totala antalet aktier var blankade.

Juvelerarkedjan Tiffany handlades upp 2,6 procent till 126:50 dollar. Sent på onsdagskvällen höjde det franska lyxkonglomeratet LVMH, Louis Vuitton Moët Hennessy, budet på Tiffany till 130 dollar per aktie.

Enligt CNBC för den amerikanska nätmäklaren Charles Schwab samtal om att köpa sektorkollegan TD Ameritrade. TD Ameritrades aktie rusade närmare 17 procent och Charles Schwab stärktes 7,3 procent. De två bolagen tillsammans skulle skapa en gigant, med förhoppningen att bemöta den prispress som råder i sektorn. Konkurrenten E-Trade handlades i motsatt riktning och sjönk 9,3 procent.

Kosmetikabolaget Coty rusade som mest 3,8 procent, men föll sedan tillbaks för att stänga drygt 1 procent ned efter att Reuters rapporterat om att bolaget är i diskussioner om försäljningar av flera sina mest populära skönhetsvarumärken. Enligt Reuters skulle dessa kunna värderas till 7 miljarder dollar.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 2 punkter till 1,77 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.