Spretiga terminer för New York-börsen

Terminerna för New York-börsen indikerade en öppningshandel i båda riktningarna på fredagen, efter att flera tungviktare rapporterat sedan torsdagens stängning och BNP-tillväxten redovisats högre än väntat.
Spretiga terminer för New York-börsen - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Oljepriset rekylerade ned över 2 procent efter påskhelgens kraftiga förstärkning, vilket i kombination med en svagare rapport än väntat från oljetitanen Exxon Mobil ledde till att Dow Jones-terminen stod för svagast uppgång av de betydande Wall Street-indexen. Exxon-aktien var ned 2 procent i förhandeln.

Exxon Mobils vinst per aktie landade på 0:55 dollar, mot analytikerkonsensus på 0:72 dollar per aktie enligt Bloomberg. Sektorkollegan Chevrons rapport var desto starkare, med en vinst per aktie på 1:39 dollar, 9 cent över Bloombergs konsensusestimat. Chevrons aktie stärktes 0,5 procent.

Med en halvtimme kvar till öppning indikerades en öppning runt 0,1 procent upp för Dow Jones, medan terminerna för det bredare S&P 500 samt teknikorienterade Nasdaq 100 var upp 0,1 respektive 0,4 procent.

Börserna i Asien utvecklades i huvudsak negativt tidigare under fredagen, som avslutade den sämsta veckan sedan i oktober för de kinesiska börserna. Större delen av Europabörserna har handlats med knapp styrfart över nollan.

Amazon stod för en vinst som överträffade Bloombergs konsensusestimat med råge på torsdagskvällen. Aktiens initiala rusning mattades dock snabbt av, och var inför öppning knappt 2 procent upp i förhandeln.

Efter gårdagens stängning stod Ford för en rapport som överträffade förväntningarna. Den pressade fordonskoncernens aktie stärktes nära 7 procent, trots att justitiedepartementet offentliggjorde en utredning om bolagets utsläppstester. Också sektorkollegan GM stod en starkare rapport än förväntat på torsdagskvällen. Aktien steg drygt 2 procent.

Bland rapportbolag med sämre utveckling stod Intel-aktien ut från mängden med ett förhandelsfall på knappt 8 procent. Dit hörde också Starbucks, som backade 0,5 procent.

USA:s bruttonationalprodukt, BNP, ökade med 3,2 procent i beräknad årstakt under fjärde kvartalet, visade den första beräkningen av BNP från det amerikanska handelsdepartementet. Enligt Reuters prognosenkät inför det definitiva utfallet väntade sig analytiker att BNP skulle ha ökat med 2,1 procent.

Den amerikanska tioåringen handlades något lägre samtidigt som dollarns frammarsch fortsatte.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets