Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Stannar SEB:s kunder kvar <br></br>efter Falkengrens lönelyft?

2009-03-13 07:57

Ett dåligt beslut, ett dåligt försvarstal och uppretade kunder som lämnar banken. Hade Annika Falkengren varit politiker hade karriären varit över, skriver Affärsvärldens Magnus Sjöbäck.

Nu går drevet. Att Annika Falkengren & co får stå ut med både spott och spe finns det nog ingen som motsätter sig. De går med högburen haka ut i den värsta krisen vi upplevt och tar emot en löneökning. Vd:n själv med nästan 30 procent. Hon får tåla det. Men frågan är om det slutar där.

Att girigheten har ett hårt grepp om många som arbetar i finansbranschen, och även andra branscher för den delen, är det nog ingen som betvivlar. Girighet i sig är aldrig vackert. Men i kombination med ett huvudlöst klavertramp ser vi idag girigheten i ett nytt ljus.

Falkengren ber om uppmärksamhet. Se på mig, jag klarar krisen bättre än alla andra. Inte nog med att ledningen brukar dåligt omdöme, frågor om deras närmaste rådgivare kryper också fram. Är de friska?

Har SEB:s ledning så dåliga rådgivare att de inte kan förutse effekterna? Är deras PR-konsulter på semester eller till och med sparkade? Finns det en HR-avdelning på SEB eller har de fullt upp med besparingsåtgärder i personalleden?

På gårdagens fråga på Affärsvärlden.se - "Är du kund hos SEB?" - svarar nästan hälften att de snart inte är kunder hos SEB längre. Jag förstår dem.

Agerar ledningen för en av sveriges största banker, som borde stå för både trovärdighet och omdöme, utan minsta fingertoppskänsla för opinionen ligger frågan om huruvida man ska lägga sina pengar i Falkengrens madrass inte långt borta.

Mediedrevet har fått ett nytt villbråd, ett svart får, en ny pricktavla. Med blont hår. Du minns säkert när en av våra folkkära politiker fick avgå för värdet av en chokladkaka. Nu är Falkengren ingen politiker, då skulle broarna vara brända. Men skulle kunderna göra slag i saken och börja lämna banken i större skaror är det nog dags att fundera på refrängen, Falkengren.

"Är du kund hos SEB?"
Röstningsresultat 12 mars, 2009

Ja: 22%
Nej: 33%
Inte länge till: 45%

Antal röster: 532

Magnus Sjöbäck

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom