Staples och Office Depot avbryter fusion

Staples och Office Depot avbryter nu sin fusion efter att en federal domare satt stopp för planerna med hänvisning till konkurrenshänsyn.

Staples kommer att betala Office Depot en avgift på 250 miljoner dollar på grund av den avbrutna affären.

I ett beslut beviljade domaren Federal Trade Commissions begäran om ett preliminärt föreläggande. FTC anses ha visat att det finns en sannolikhet att sammanslagningen väsentligt skulle försämra konkurrensen inom kontorsmaterial till större kunder.

Staples meddelar även att försäljningen av avtal för större kunder till Essendant avbryts. Bolaget ska framöver fokusera på marknaden i Nordamerika, samtidigt som man utvärderar strategiska alternativ i Europa. Dessutom satsar Staples på att sänka kostnaderna med 300 miljoner dollar framöver.

Nyheten om den avbrutna affären fick Staples aktiekurs att falla med 10 procent i tisdagens efterhandel. För Office Depot var det ännu värre med ett ras på drygt 26 procent.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets