Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Starbreeze studsar upp

2018-06-13 10:51
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Stockholmsbörsen handlades efter en dryg timme på onsdagen något lägre.

Den 25-procentiga nedgången för Atlas Copco, som satte spår i storbolagsindex, var en följd av att aktien för första dagen handlades utan rätt till gruv- och infrastrukturverksamheten Epiroc.

Strax före klockan 10.15 hade OMXS30 backat med 0,3 procent till 1.568. Aktier för cirka 2,3 miljarder var omsatta.

Ericsson var dagens vinnare bland storbolagen med en uppgång på 2,6 procent. H&M tappade däremot 1,7 procent. Klädbolagets konkurrent Inditex, med kedjan Zara, rapporterade och siffrorna fick ett blandat mottagande då försäljningen var något svagare än väntat. H&M redovisar sin kvartalsförsäljning på fredag.

Atlas Copco handlades utan rätt till Epiroc och verkstadsbolagets A-aktie backade 91 kronor till 277. Nedgången var därmed i överkant av den nedgång på 80-90 kronor som analytikerna på förhand hade spått. Epiroc börjar handlas måndagen 18 juni.

Millicom steg 1,3 procent. Aktien har fått en höjd rekommendation av Morgan Stanley, till övervikt från tidigare jämvikt. Riktkursen höjdes till 650 kronor från tidigare 600.

Gamingbolaget Starbreeze rekylerade upp med 5,7 procent, under livlig handel, efter tisdagens 34-procentiga ras. Tisdagens stora nedgång orsakades av att Dagens Industri kallade riskerna i bolaget "väl höga".

Collectors finanschef Maria Lykken Ljungdahl lämnar banken efter tio månader. Koncerncontroller Magnus Erkander går in som tillförordnad ersättare. Collectors styrelse beslutade nyligen även om ett vd-byte. Aktien handlades ned 2,1 procent.

Catena Media köper tillgångarna i Hammerstone, som är verksamt inom finansiella tjänster i form av aktieanalys med fokus på USA. Affären blidkade dock inte marknaden som sänkte aktien med 2,4 procent.

Flexion Mobile, som erbjuder en alternativ distributionsplattform för Androidspel, gjorde debut på First North och premiärhandlades till 9:40 kronor. Ingen emission gjordes i samband med listningen, men i februari gjordes en nyemission till kursen 8:30 per aktie.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom