Starbucks sjönk på Wall Street

De ledande börserna i New York stängde omkring oförändrade nivåer på tisdagen efter att ha noterats tydligt lägre under den inledande handeln.
Starbucks sjönk på Wall Street - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex upp 0,3 procent till 26.909. Det bredare indexet S&P 500 hade stigit marginellt till 2.979, samtidigt som Nasdaq Composite tappade något till 8.084.

Sektorvis steg energi 1,3 procent medan fastighetsbolag sjönk 1,4 procent.

På tisdagen höll Apple sitt årliga lanseringsevent där huvudnumret var de tre nya Iphone-modellerna som presenterades. De nya modellerna Iphone 11, 11 Pro och 11 Pro Max kommer att kosta 699 till 1.099 dollar i standardutförande. Apple-aktien steg 1,2 procent.

Walt Disney och Netflix tappade 2,2 procent vardera medan Roku föll 10,5 procent efter lanseringen av Apple TV+. Streamingtjänsten kommer kosta 4:99 dollar per månad, billigare i jämförelse med konkurrerande tjänster.

Starbucks minskade 4,1 procent efter att Wall Street Journal rapporterat att kafékedjan gått med på att delge information till SEC efter att myndigheten ifrågasatt vissa redovisningsprinciper.

Ford Motor sjönk 1,3 procent efter sänkt kreditbetyg till skräpstatus hos kreditvärderingsinstitutet Moodys.

HD Supply, distributör av industriprodukter, tappade 4,2 procent i spåren av sänkta prognoser och sämre försäljning än väntat.

Bland rekommendationer har Altria av Piper Jaffray sänkts till neutral från övervikt. Analyshuset pekade på oro relaterad till en potentiell fusion med Philip Morris, skrev CNBC. Altria-aktien steg dock 0,5 procent.

Dollar General tappade 2,3 procent till drygt 157 dollar efter att Bernstein sänkt aktien till “market perform” med riktkursen 145 dollar.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 8 punkter till 1,73 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.