Stark rapport från Astra Zeneca

Både intäkter och resultat överträffade analytikernas förväntningar.
Stark rapport från Astra Zeneca - astra-zeneca-700_binary_6840022.jpg

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca redovisar en vinst per aktie för kärnverksamheten (“core”) på 0:73 dollar i det andra kvartalet 2019.

Analytikers förväntningar låg i genomsnitt på 0:64 dollar per aktie, enligt Infront Datas prognossammanställning.

Astra Zenecas intäkter under det andra kvartalet landade på 5.823 miljoner dollar. Analytikers snittestimat var en försäljning på 5.570 miljoner dollar.

Utdelningen för det första halvåret 2019 låg på 0:90 dollar. För helåret 2019 förväntar sig analytikerna en utdelning på 2:80 dollar.

Astra Zenecas lungcancerläkemedel Tagrisso sålde för 784 miljoner dollar under det andra kvartalet. Här låg förväntningarna på 710 miljoner dollar enligt Infront Datas sammanställning.

Lungcancerläkemedlet Imfinzi sålde för 338 miljoner dollar. Här låg förväntningarna på 329 miljoner dollar.

Blodproppshämmaren Brilinta redovisade en försäljning på 389 miljoner dollar jämfört med ett väntat värde på 366 miljoner dollar.

Diabetesläkemedlet Farxiga omsatte 377 miljoner dollar. Analytikernas konsensus låg samtidigt på 396 miljoner dollar.

Symbicort, en kombinationsbehandling mot astma, sålde för 585 miljoner dollar. Här låg förväntningarna på 594 miljoner dollar.

Magsårsläkemedlet Nexium hade en försäljning på 393 miljoner dollar jämfört med ett väntat värde på 345 miljoner dollar.

Astra Zeneca upprepar sin prognos om att resultatet för kärnverksamheten per aktie för 2019 kommer att ligga inom intervallet 3:50-3:70 dollar.

Analytikernas förväntningar låg inför rapporten på 3:55 dollar per aktie enligt Infront Datas sammanställning.

Astra Zeneca justerar samtidigt upp prognosen för produktförsäljningen under 2019 och räknar nu med en ökning med ett lågt dubbelsiffrigt tal jämfört med 2018. Den tidigare prognosen var en ökning med ett högt ensiffrigt procenttal i förhållande till 2018.

Bolaget betonar fortsatt att det förväntar sig effektiveringsvinster och operativ hävstång över tid, utan närmare precisering. Bolaget har tidigare guidat att detta skulle ske under 2019.

Rörelsevinsten i kärnverksamheten (“core operating profit”) väntas samtidigt växa i snabbare takt än produktförsäljningen trots lägre intäkter från samarbeten, upprepar även bolaget. Ökningen för rörelsevinsten i kärnverksamheten väntas uppgå till ett procenttal inom “mid-teen”, och det är också en upprepning.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.