Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Stark rapport från THQ Nordic

2018-05-16 07:20

Spelbolaget THQ Nordic redovisar ett rörelseresultat före av- och nedskrivningar (ebitda) på 226 miljoner kronor för det första kvartalet 2018 (42).

Av- och nedskrivningarna uppgick till nästan -119 miljoner i det första kvartalet (-10). Rörelseresultatet efter denna post var 107 miljoner kronor (31,9).

Resultatet efter skatt uppgick till 81,1 miljoner kronor (23,5). Resultatet per aktie uppgick till 1:02 kronor (0:33).

Nettoomsättningen uppgick till 633 miljoner kronor (81,9).

Den huvudsakliga anledningen till den stora ökningen är bolagets förvärv av Koch Media som konsoliderades i bolagets räkenskaper från den 14 februari.

Exklusive Koch Media steg nettoomsättningen 64 procent till 135 miljoner kronor. Exklusive Koch Media steg rörelseresultatet, ebit, med 54 procent till 49 miljoner kronor, skriver bolaget.

"Koch Media är vårt överlägset största förvärv hittills och visar vårt tydliga fokus på att skapa värden för våra aktieägare. Genom förvärvet tog vi ett stort steg framåt i vårt arbete med att bygga en diversifierad, betydande spelare med relevans i den växande spelbranschen.

Den kommande AAA-titeln Metro Exodus, som förläggs av THQ Nordics spelstudio Deep Silver, väntas nu lanseras under det första kvartalet 2019. Tidigare budskap var en lansering under 2018.

"För att få bästa möjliga avkastning på våra investeringar och fortsätta att bygga värden i våra varumärken, så vill jag åter understryka hur viktigt det är att vi har tålamod att vänta med att lansera produkter till dess att de möter den förväntade kundupplevelsen samtidigt som det är viktigt att välja rätt timing för kommande lanseringar", skriver Lars Wingefors i delårsrapporten.

Han uppger vidare att tidpunkten för lanseringen av THQ:s kommande nyckeltitlar, Biomutant och Darksiders 3, ännu ej är bestämd. Det framgår dock inte om det innebär att 2018, som det tidigare talats om, inte längre gäller, eller om det enbart innebär att det inte bestämts när under 2018 lanseringarna ska ske.

Lars Wingefors nämner även att Deep Silver kommer att ge ut de kommande rollspelen Wasteland 3 och Bards Tale IV, utvecklade av den amerikanska spelstudion InXile.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom