Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Stark resultat från Unibet <br></br>- men färre aktiva kunder

2008-04-28 07:04

Spelbolaget Unibet redovisar ett bättre resultat än väntat i det första kvartalet. Antalet aktiva kunder minskade dock med nästan 7 procent jämfört med slutet av fjärde kvartalet.

Unibet redovisar ett resultat före skatt på 2,9 miljoner pund för det första kvartalet 2008 (8,8). Exklusive valutaeffekter blev resultatet 8,5 miljoner.

Analytikerna hade i snitt räknat med ett resultat före skatt på 0,6 miljoner pund, inklusive valuteeffekter på 5,7 miljoner pund, enligt SME Direkt.

Nettoresultatet blev 2,2 miljoner pund (8,3). Per aktie motsvarar resultatet det 0:08 pund (0:29). Analytikerna hade väntat ett nettoresultat på 0,3 miljoner pund och en vinst per aktie på 0,01 pund.

Spelöverskottet efter Freebets, det vill säga bonuserbjudanden, uppgick till 31,3 miljoner (21,6). Av spelöverskottet stod sportspel för 10,5 miljoner pund.

Spelöverskottet från övriga spelprodukter, där poker ingår, uppgick till 20,9 miljoner pund.

Unibet hade vid utgången av det första kvartalet totalt 288.161 aktivt spelande kunder, jämfört med 309.431 vid utgången av det fjärde kvartalet.

En aktiv kund definieras av Unibet som en kund som spelat under de senaste tre månaderna.

Under det första kvartalet har Unibet haft en hälsosam tillväxt, skriver bolaget i sin kvartalsrapport.

- Med marknadsföringskostnaderna under kontroll, och med integrationen av Maria Holding i stort sett genomförd i linje med planen, tillsammans med lanseringen av vår nya site på alla marknaderr, är vi nu fokuserade på att uppnå de finansiella målen för 2010, skriver vd Petter Nylander i kvartalsrapporten.

Där framgår även att Unibet bedömer att den polariserade situationen mellan EU och några medlemsstater sannolikt kommer att kvarstå på kort till medellång sikt. Unibet bedömer dock inte att det kommer påverka bolagets möjlighet att uppnå dess finansiella mål.

Johan Högberg

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom