Stark statistik väntas lyfta USA-börserna

USA-börserna såg på torsdagen ut att börja dagen med små indexrörelser, men med en liten dragning uppåt.
Stark statistik väntas lyfta USA-börserna - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Före öppning kom statistik som visade att produktiviteten i USA under första kvartalet steg med 3,6 procent i årstakt, vilket var klart högre än de 2,2 procent analytikerna i snitt räknat med enligt Reuters enkät.

Omkring en halvtimme före öppning var terminensrörelserna små. Dow Jones industriindex var ned 0,1 procent medan terminen för S&P 500 var oförändrad. Nasdaq 100-terminen steg 0,1 procent.

Under dagen har flera Europabörser handlats något lägre, medan de Asienbörser som var öppna övervägande steg under morgonen.

Förutom ökningen av produktiviteten visade statistik före öppning även att antalet nyanmälda arbetslösa under vecka 17 var 230.000 personer, vilket var något högre än förväntade 215.000 personer.

Tesla aviserade planer på att ta in omkring 2,3 miljarder dollar i nytt kapital, genom en nyemission av aktier samt en försäljning av obligationer. Aktien reagerade positivt på beskedet och var upp drygt 4 procent före öppning.

Cigna överträffade förväntningarna med sitt resultat för årets första kvartal. Även intäkterna var högre än väntat och försäkringsbolaget höjde också sin egen helårsprognos.

3M köper sårvårdsbolaget Acelity med ett bolagsvärde på 6,7 miljarder dollar och drar därför ned på årets planerade återköp av egna aktier. 3M var något ned i förhandeln.

Caterpillar hade investerardag och meddelade där att bolaget siktar på att dubbla tjänsteförsäljningen inom enheten ME&T till 28 miljarder dollar fram till år 2026. Anläggningsmaskintillverkaren höjde även sin kvartalsutdelning med 20 procent till 1:03 dollar per aktie.

Under Armour gjorde under första kvartalet en vinst på 5 cent per aktie, medan förväntningarna hos analytikerna var ett nollresultat. Aktien lyfte 9 procent före öppning.

Klockan 16.00 väntas mer makrostatistik i form av amerikanska industriorder för mars.

Efter börsernas stängning på torsdagen väntas rapporter från bland andra Activision Blizzard, CBS, Gilead och US Steel.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.