Starka rapporter väntas dra upp USA-börserna

Efter mindre nedgångar på tisdagen väntades USA-börserna på onsdagen börja handeln med stigande noteringar. Bidragande till humöret var bättre än väntade rapporter från IBM och Netflix efter USA-börsernas stängning på tisdagen.
Starka rapporter väntas dra upp USA-börserna - wall-street-700_binary_6946915.jpg

I Europa har de ledande börserna under onsdagen visat upp små indexrörelser.

Klockan 14.45 hade terminen för Dow Jones industriindex stigit 0,2 procent. Terminerna för S&P 500 och Nasdaq 100 var samtidigt upp 0,4 respektive 0,6 procent.

Oron över coronaviruset i Kina dämpades något på onsdagen sedan Kina offentliggjort sina planer för att begränsa spridningen av viruset. USA:s president Donald Trump uppgav att han har fullt förtroende för hur Kinas president Xi Jinping hanterar virusutbrottet. Sektorer som berörs av befolkningens vilja att resa, som flygbolag och kasinon, såg på onsdagen också ut att hämta sig något efter en skarp nedgång föregående handelsdag.

IBM steg med nära 4 procent inför öppningen efter att ha överträffat analytikernas förväntningar med sin kvartalsrapport. Bolaget lämnade dessutom resultatprognoser för 2020 som var högre än marknaden hade räknat med.

Även streamingtjänsten Netflix avancerade något i handeln före öppning. Bolaget överträffade förväntningarna med sina intäkter för det gångna kvartalet, medan resultatet inte var jämförbart med analytikernas förhandsprognoser. Tillväxten i antalet abonnenter utanför USA var dock högre än väntat.

Johnson & Johnson överträffade vinstförväntningarna marginellt med sin kvartalsrapport – utfallet var 1 cent högre än prognoserna – medan intäkterna var något lägre än väntat. Aktien tappade i förhandeln.

Boeing, som föll drygt 3 procent på tisdagen, var i förhandeln ytterligare något lägre efter att ha lämnat en uppdatering om olycksflygmodellen 737 Max. Bolagets senaste bedömning är att planet åter kan vara i luften i mitten av 2020.

Flygbolaget United Airlines överträffade förväntningarna något med sitt resultat för det gångna kvartalet, trots att bolaget under perioden tvingats ställa in ett stort antal flygningar som en följd av flygförbudet för Boeing 737 Max.

I tisdagens efterhandel passerade Tesla gränsen 100 miljarder dollar i marknadsvärde. Om värderingen håller i sig i ett antal månader kommer ett större antal av vd:n Elon Musks aktieoptioner att utlösas, skriver CNBC.

Efter stängning väntas rapporter från bland andra Texas Instruments.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco