Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Startupen drar in mångmiljoner – ska lansera självkörande bilar

2016-05-25 08:27
Foto: Nutonomy

Startupen NuTonomy har dragit in 16 miljoner dollar genom en Series-A finansieringsrunda. Pengarna tänker bolaget använda för att lansera självkörande taxibilar inom två år, skriver Tech Crunch.

I täten för rundan stod Highland Capital Partners. Övriga deltagare var Singapore Economic Development Board och den amerikanska biltillverkaren Fords egna fond Fontinalis Partners. Investerarkollektivet inkluderade också en rad andra befintliga ägare som Signal Ventures och Samsung Ventures.

NuTonomy, vars affärsidé har sin bakgrund i forskning på väl ansedda MIT, har tidigare dragit in 3,6 miljoner dollar genom en såddrunda som genomfördes i januari.

Bolagets grundare tror starkt på konceptet och man har redan hunnit med att framgångsrikt klara av de första körtesterna i Singapore. Nästa steg blir att dra igång nya provkörningar, fast denna gång i affärsdistriktet One North, som valts ut för tester av självkörande fordon.

Bolaget håller också på att få sina självkörande bilar att undergå tester i den amerikanska delstaten Michigan och Storbritannien, där man samarbetar med Jaguar Land Rover.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom