Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Statliga Teracom köper bolag från Ice Group

2019-02-25 15:07
Foto: Stefan Berg/Teracom

Statliga Teracom, marknätsdistributör av radio och tv, köper norska Ice Groups Netett Sverige. Förvärvspriset ligger på 180 miljoner kronor för varumärket Net1 i Sverige, som erbjuder trådlöst bredband och IP-telefoni.

Den svenska delen hade intäkter om 130 miljoner med ett ebitda-resultat på 9,5 miljoner norska kronor under 2018.

"Vår svenska verksamhet har blivit icke-strategisk. Medlen som realiseras kommer att användas för att ytterligare stärka vår norska verksamhet", säger Ice Groups vd Eivind Helgaker i en kommentar.

Teracom skriver i sitt pressmeddelande att bolaget kommer att "säkerställa god täckning" till samtliga Net1:s kunder.

"Därmed kommer Teracom ta ansvar för den viktiga roll som Net1 spelat för områden med dålig täckning i glesbygd och till sjöss. Teracom kommer inte att bedriva affärsverksamhet direkt mot privatkunder. Istället är ambitionen att teckna samarbetsavtal med telekomoperatörer", skriver Teracom.

Teracoms vd Åsa Sundberg kommer som en konsekvens av affären, och en potentiell intressekonflikt, lämna styrelsen i Enea där hon varit ledamot sedan 2015.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom