Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Stefan Edberg: Därför bytte jag tennis mot business

2011-03-03 14:10

Femton år efter att ha avslutat sin fantastiska tenniskarriär berättar Stefan Edberg varför han över huvud taget inledde en karriär inom finansbranschen.

Stefan Edberg vann sammanlagt nio Gran Slam-tävlingar i tennis och tjänade över 130 miljoner kronor innan han till sist lade sitt racket på hyllan 1996.

Åtta år senare startade han upp en ny karriär inom finansvärlden genom att bilda Case Asset Management 2004 tillsammans med Catella-topparna Bo Pettersson och Fredrik Svensson.

- Jag hade inget intresse av investeringar i början av min karriär, men när jag började bli framgångsrik ville jag ta kontrollen över mina egna pengar och liv: det var så intresset väcktes till liv, säger han till Citywire.

I början hade han personer som placerade pengarna åt honom. Med tiden försökte Edberg följa med så gott han kunde och följde marknaden för att försöka komma underfund med hur den fungerade.

- Femton år senare tycker jag att jag har börjar fatta galoppen, säger han till Citywire.

Stefan Edberg spelar ingen tennis alls i nuläget utan lägger all vaken tid på att fokusera på finansmarknaden och Case Asset Management.

Men hans offensiva tennisstil är dock inget han praktiserar på den finansiella spelplanen.

- Jag är den raka motsatsen när det gäller investeringar gentemot hur jag spelade på tennisbanan. Jag är mycket försiktig och fokuserar på att ta hand om min förmögenhet. Jag tror den återhållsamma stilen lönar sig i längden och sprida riskerna när det är dåliga tider är nyckeln, säger Stefan Edberg till Citywire.

Ola Söderlind

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom