Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Stefan Edberg garanterar Wallenbergemission

2009-11-10 15:26

Tennislegenden Stefan Edberg är en av dem garanterar den stora emission som läkemedelsföretaget Biovitrum gör för att köpa konkurrenten Swedish Orphan.

Stefan Edberg, en av Sveriges största tennisspelare, tar ytterligare ett kliv framåt på finansmarknadsscenen.

Det gör han genom sitt delägda bolagCase Investmentsom ställer upp som garant i den emission somBiovitrumgör för att skramla ihop pengar till 3,5 miljardersköpet avSwedish Orphan, en affär som offentliggjordes i förra veckan.

I affären köper Wallenbergkontrollerade Investors Biovitrum upp Swedish Orphan.

Case Investment, där Stefan Edberg sitter i styrelsen och har en 16-procentig ägarandel, är en av sex garanter i emissionen.

De andra fem utgörs av tre stora bolag,Carnegie Investment Bank,ABG Sundal Collier NorgeochHandelsbanken, och två mindre.

Ett av de två mindre bolagen har också kopplingar till Stefan Edberg. Det gäller investeringsbolagetVolati, medPatrik WahlénochKarl Perlhageni toppen. Karl Perlhagen sitter också i Case Investments styrelse där han emellanåt bör träffa Stefan Edberg.

Den sjätte, och sista garanten, ärPonderus Invest AB.

Garanter, som Stefan Edberg nu är, drar normalt in ganska lätta pengar. De får en viss procentandel av emissionen mot att de lovar att teckna sig för aktier om de ordinarie aktieägarna skulle avstå teckning.

affarsvarlden Administrator

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom