Stenbeck: Det bästa för Kinnevik

2016-03-11 09:29 Affärsvärlden Finwire

Cristina Stenbecks avgång som ordförande för det familjeägda investmentbolaget Kinnevik slog ned som en bomb på fredagen. Nu går hon ut och säger att avgången sker mot bakgrund av en diskussion som hon haft med ersättaren Tom Boardman och övriga styrelsen.

I en intervju med techsajten Breakit säger Cristina Stenbeck att hon med insikten som grund utifrån de samtal som hon haft kom fram till att beslutet var det bästa för bolaget.

- Att de senaste åren resa runt, i princip från styrelsemöte till styrelsemöte, det har varit minst sagt intensivt. Som ordförande behöver man ägna sig åt mycket administration och formalia, säger Cristina Stenbeck och avslöjar att hon härnäst ska lägga fokus på att stötta och arbeta närmare grundarna som Kinnevik investerar i.

- Det är den biten jag alltid har tyckt bäst om med Kinnevik, att jobba med entreprenörerna, säger hon.

Cristina Stenbeck intog ordförandeposten för Kinnevik efter fadern Jan Stenbecks död 2002. Under hennes tid som styrelseordförande har investmentbolaget genomfört flera betydande investeringar i bolag verksamma inom e-sektorn som Zalando och Rocket Internet.

Affärsvärlden Finwire

Premiumnyheter

Aktuellt inom