Steven Cohens stängsel möter motstånd i East Hampton

2016-03-01 10:05 Ola Söderlind
Steven A. Cohen. Foto: TT

Hedgefondmiljardären Steven Cohen har låtit bygga ett stängsel runt sin fastighet i fashionbla East Hampton, nordost om New York. Det ses inte med blida ögon av myndigheterna.

Steven Cohen äger två fastigheter i East Hampton. På den ena håller miljardären just nu på att bygga ett kontor för sin hedgefond Point72 Asset Management, tidigare SAC Capital Advisors. Han har också låtit bygga ett högt staket runt fastigheten som ligger på 203 Pantiago Road.

Staketet har uppförts utan att något bygglov har utfärdats, vilket har fått myndigheterna att reagera.

- Staden har alltid undvikit så kallade gated communities. Rent allmänt gillar vi att hålla allt öppet, säger Job Potter på stadsplaneringskontoret, till The East Hampton Star.

Enligt Cohens advokat Alexander Baranovich har staketet byggts för att hindra utomstående från att parkera där. Enligt Baranovich gick det "lite överstyr" under förra sommaren när folk ställde sina bilar på fastigheten för att besöka någon av de intilliggande restaurangerna.

Steven Cohen och hans hedgefondbolag SAC Capital Advisors dömdes 2013 att betala 1,8 miljarder dollar för insiderhandel.

Cohen själv är fortfarande under utredning av den amerikanska finansinspektionen SEC. Cohen vann dock en liten seger i december när myndigheten meddelade att den lägger ner åtalet mot honom för bristande kontroll av en anställd - förvaltaren Michael Steinberg. Nu återstår endast åtalet för en liknande kontrollmiss av förvaltaren Mathew Martoma, som 2014 dömdes till fängelse för insiderbrott.

Ola Söderlind

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet

Alla Tjänstebilar

ANNONS