Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 08-617 80 00

Stigande kurser väntas inleda midsommarveckan

2017-06-19 08:34
Stockholmsbörsen. Foto: Jörgen Appelgren

Stockholmsbörsen väntas få en positiv start på midsommarveckan. I omvärlden inleds Brexit-förhandlingar mellan Storbritannien och EU.

USA-börserna rörde sig måttligt uppåt under den sena handeln på fredagen efter Stockholmsbörsens stängning. Investerarnas blickar riktades mot Amazons förvärv av Whole Foods för 13,7 miljarder dollar motsvarande nästan 120 miljarder kronor.

Asienbörserna noterar stabila uppgångar på måndagsmorgonen.

De ledande Europabörserna väntas få en positiv start. Vid klockan 8.20 var terminsnoteringarna på Frankfurt- och Parisbörsen upp 0,6 procent medan motsvarande notering för Londonbörsen pekade upp 0,8 procent. Förhandeln i Stockholm hos IG pekar mot stigande kurser i öppningen med en uppgång på 0,8 procent.

Swedbank köper 6 procent av aktiemäklaren Kepler Cheuvreux och tar en plats i styrelsen. De båda bolagen ingår även ett strategiskt partnerskap för den nordiska marknaden.

Atlas Copco har fått en höjd rekommendation av Swedbank till köp från tidigare neutral.

RBC har inlett bevakning av Hansa Medical med rekommendationen outperform och en riktkurs på 310 kronor. Riktkursen ligger drygt 50 procent över fredagens stängningskurs för aktien.

Dagens industri köprekommenderar Garo i måndagens utgåva av tidningen.

Börsveckan rekommenderar i sitt avslutande nummer inför sommaruppehållet köp av Vicore Pharma och Victoria Park.

Det senare fastighetsbolaget Victoria Park har köpt ett fastighetsbestånd i Göteborgsförorten Bergsjön för ett underliggande fastighetsvärde om 200 miljoner kronor, motsvarande 12.500 kronor per kvadratmeter.

Nordic Mines har kommit överens om nya villkor i avsiktsförklaringen med amerikanska Firesteel.

I samma sektor rapporterar Copperstone Resources om en betydande mineralisering vid Svartliden-Eva projektet i Norrbotten.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom