Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Stockholms stad delar inte Oscar Properties syn på Gasklockan

2019-10-31 14:17
Norra Djurgårdsstaden, gasklockan. Foto: Claudio Bresciani/TT

Stockholms stad delar inte bostadsutvecklaren Oscar Properties syn kring föroreningar av marken för projekt Gasklockan.

Det uppger Staffan Lorentz, projektchef vid Stockholms stad, för Nyhetsbyrån Direkt.

Kommunen anser att avtalet med Oscar Properties är tydligt. Stockholms stad kommer att påpeka att det avtal som finns mellan parterna ska gälla och avser kräva att avtalet fullföljs, säger projektchefen.

Oscar Properties meddelade på torsdagen att bolaget inte kommer att tillträda marken för projekt Gasklockan den 31 oktober enligt tidigare kommunicerat tilläggsavtal med Stockholms stad. Bolaget motiverade detta med att det finns kvarlämnade föroreningar på och omkring fastigheterna efter Stockholms stads saneringsarbete.

Läs mer: Oscar Properties tillträder inte Gasklockan som planerat

"Avsikten har aldrig varit att Oscar Properties ska ansvara för föroreningar och den miljöskada som kvarvarande föroreningar skulle kunna förorsaka. Vårt mål är att tillträda marken och starta byggnationen så snart miljöansvarsfrågan är utredd. Gasklockan kommer att bli ett nytt landmärke, inte bara för Norra Djurgårdsstaden utan för hela Stockholm", sade Oscar Properties vd Oscar Engelbert i pressmeddelandet.

Oscar Properties har haft ekonomiska utmaningar under en tid i spåren av den bromsande marknaden för nybyggnation av bostäder. Det har rests frågor kring huruvida bolaget kan förväntas ha tillräcklig finansiering till projektet.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom