Stora Enso i exklusiva förhandlingar

Skogsbolaget Stora Enso har nu inlett exklusiva förhandlingar med franska Valpaco kring en försäljning av franska pappersbruket Corbehem.

De båda parterna har förbundit sig till att de exklusiva samtalen ska pågå under en fyraveckorsperiod.

Det rapporterar branschbevakaren Risi.

Frankrikes industriminister Arnaud Montebourg ska ha skickat ut ett pressmeddelande där han sade sig vara nöjd med överenskommelsen mellan parterna att inleda exklusiva samtal samt i vilket han uppmanar dem till att ”göra vad som krävs” för att nå ett avslut på försäljningsprocessen.

Stora Ensos ledning betonar, enligt Risi, att det inte innebär att en försäljning av bruket är avklarad. En talesperson för bolaget avböjer att kommentera då processen fortfarande är pågående.

Corbehems bruk har en årlig produktionskapacitet på 330.000 ton bestruket magasinpapper (LWC).

Stora Ensos avsikter att eventuellt sälja bruket bekräftades i oktober 2012. Den 21 januari i år inleddes medarbetarförhandlingar samtidigt som en möjlig stängning av bruket till i juni i år kommunicerades (under förutsättning att man inte hittar en köpare).

Bruket är produktionsstoppat sedan januari i år.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco