Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Stora svängningar på Japanbörserna

2013-05-24 07:04

De asiatiska börserna noterar en oregelbunden utveckling på fredagsmorgonen. Handelssessionen har bjudit på stor volatilitet, inte minst i Japan.

"Investerare är oroade. (Bank of Japans chef Haruhiko) Kuroda har precis talat och allt vi fick var en upprepning av talet han höll tidigare i veckan.
Investerare är rädda för att BOJ inte har en mera långsiktig plan. Det kan innebära att megafonnationalekonomin (megaphone economics), att tala sig till en återhämtning, bara är just det - snack", sade Andrew Sullivan, handlarchef på Kim Eng Securities i Hongkong, till Bloomberg News.

Det regionala indexet MSCI Asia Apex 50, som exkluderar japanska aktier, var 0,2 procent upp, kring klockan 7.45.

Samtidigt hade Topix och Nikkei stigit 0,7 respektive 0,3 procent i Tokyo medan yenen stärktes under 102 gentemot dollarn. Bank of Japan kommer att fortsätta att göra ansträngningar för att bidra till ekonomisk tillväxt i Asien och för att bryta deflationen i Japan, sade BOJ-chefen Haruhiko Kuroda i fredagens tal, enligt Reuters.

Japanbörserna har varit från dryga 3 procent upp till något mer än 3 procent ned under fredagens handelssession, efter torsdagens kraftiga börsfall.

Marknadstemperatur ca kl 07.45

=======================================

MSCI Asia Apex 50 +0,2%

Nikkei 225 +0,3%

Topix Tokyo +0,7%

Hongkong Hang Seng -0,1%

China Shanghai Composite +0,2%

China Shenzhen Composite +0,6%

Australiens S&P/ASX 200 Index -1,5%

Singapores STI -1,8%

Sydkoreas Kospi +0,2%

Taiwans Taiex -0,3%

Indiens BSE Sensex +0,3%

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom