Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Storägare ser fördubblingspotential i SAS

2018-09-20 07:19
Styrelseordförande Gerald Engström.

Gerald Engström, grundare av och storägare i Systemair, har i det tysta seglat upp som flygbolaget SAS fjärde största ägare. För Svd Näringsliv motiverar han investeringen.

"De flyger 30 miljoner passagerare per år och det borde vara möjligt att tjäna en hundralapp per passagerare i genomsnitt. Då har man 3 miljarder kronor", säger Gerald Engström till tidningen.

Han menar vidare att det finns stora dolda värden i SAS och pratar här om lojalitetsprogrammet Eurobonus, varumärket och landningsrättigheterna på Heathrow.

"Marknaden har inte förstått de stora värden som finns i SAS. Jag är nöjd med min investering men aktien är fortfarande lågt värderad. Den borde upp till 30 kronor men har potential att fördubblas från dagens nivå", säger Gerald Engström till Svd Näringsliv.

Gerald Engström äger 11,8 miljoner stamaktier i SAS, motsvarande drygt 3 procent av kapitalet och aktierna, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Systemairgrundaren har ökat i SAS successivt sedan 2010 och köpte 2,4 miljoner aktier under det andra kvartalet och häromveckan blev det klart att han sätter sig i flygbolagets valberedning.

Gerald Enström äger cirka 42 procent av aktierna i Systemair och hans aktieportfölj innehåller nästan 40 olika innehav enligt Holdings sammanställning. Posten i SAS är värd mest i portföljen efter innehavet i Systemair.

SAS stängde på drygt 22 kronor på onsdagen.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom