Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Storägaren har ingen förklaring till enorma kurslyftet

2016-10-13 16:41
Brown Sugar body scrub från Urtekram, som ägs av Midsona.

Inte heller Midsonas huvudägare Stena Adactum har någon teori om vad som kan ligga bakom den kraftiga kursrusningen i Midsona A.

"Vi har noterat det, men vi har ingen förklaring. Men jag kan säga så mycket som att det är inte vi som köper", säger Henrik Hallin, finanschef på Stena Adactum, till Nyhetsbyrån Direkt.

Tidigare på torsdagen uppgav Midsonas finanschef Lennart Svensson för Direkt att han inte hade någon förklaring till A-aktiens utveckling.

"Det är ett totalt mysterium för oss", sade han.

Vid lunchtid på torsdagen skrevs den senaste veckans uppgång för Midsona A till närmare 200 procent, en rörelse som lugnat ner sig något under eftermiddagen och nu kan summeras till 100 procent. B-aktien har på samma tid stigit 9 procent.

I våras köpte Stena Adactum 158.000 A-aktier i Midsona från den tidigare storägaren Midelfart och konverterade huvuddelen av dessa till B-aktier. Efter den transaktionen uppgår Stena Adactums ägarandel till 257.000 A-aktier och 6,9 miljoner B-aktier, vilket motsvarar 29,98 procent av rösterna i Midsona.

När ni gjorde den affären, förde ni då några resonemang om att framöver göra ytterligare sådana transaktioner, alltså köpa och sedan stämpla om?

"Det har inte förts något sådant resonemang över huvud taget", kommenterar Henrik Hallin.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom