Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Storägarnas aktier i Powercell såldes med 10 procents rabatt

2019-05-24 08:24
Foto: Powercell

Priset i den försäljning av 5 miljoner aktier i bränslecellsbolaget Powercell som genomfördes efter börsens stängning på torsdagen blev 93 kronor per aktie. Köpare var svenska och internationella institutionella investerare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Priset innebär en rabatt på 10,2 procent jämfört med torsdagens stängningskurs på 103:60 kronor. Priset är samtidigt i linje med den senaste månadens volymviktade kurs för Powercell, uppges det.

Efter börsens stängning på torsdagen meddelades att tre ägare i Powercell övervägde att sälja just cirka 5 miljoner aktier i bränslecellsbolaget. De berörda ägarna, Midroc New Technology, investmentbolaget Finindus och svenska statliga Fouriertransform vars verksamhet är under avveckling, ägde inför försäljningen drygt 20,8 miljoner aktier i Powercell, motsvarande 40,2 procent av det totala antalet i bränslecellsbolaget.

Efter försäljningen äger säljarna drygt 15,8 miljoner Powercell-aktier, motsvarande 30,5 procent av bolaget.

Investmentbolaget Finindus finansieras av Arcelormittal och den flamländska regionen. Finindus har kopplingar till metallforskningscentrumet OCAS med flera campus i Belgien, och tillhandahåller finansiering i tidig fas till teknologiföretag.

Carnegie och Pareto skötte försäljningen. Carnegie var Sole Bookrunner medan Pareto var Co-Lead Manager.

Säljarna har gått med på en lock up-period på 180 dagar vad gäller deras resterande innehav i Powercell.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom