Storbank hissar varningsflagg för aktier

HSBC:s team för teknisk analys har utfärdat en "Red alert" för aktier, skriver Bloomberg.

Murray Gunn, chef för avdelningen, uppger i ett investerarbrev att han nu är extra vaksam för ett större kursras bland amerikanska aktier.

”Efter den aggressiva försäljningen på den amerikanska aktiemarknaden den 11 oktober, utfärdar vi nu en RED ALERT. Sannolikheten för ett kraftigt kursfall är väldigt hög nu”, skriver han.

LÄS MER: Citi varnar för prisfall på guldEnligt en ny råvarurapport från Citigroup kan volatiliteten öka i ädelmetaller under fjärde kvartalet i år, skriver Bloomberg.

Murray Gunn har använt sig av Elliot wave principle, en form av teknisk analys som används för att upptäcka trender i marknaden och försöka förutsäga investerarnas kommande drag. Enligt Gunn har volatiliteten ökat sedan slutet av sommaren och i slutet av september sade han att rörelserna på aktiemarknaden liknande de som inträffade strax innan börskraschen 1987. För några dagar sedan gick även Citibanks Tom Fitzpatrick ut och sa att han såg likheter med börskraschen 1987.

LÄS MER: Miljardärens varning: Den största bobubblan någonsinKinas fastighetsmarknad är den största bubblan i historien och är utom kontroll, varnar den kinesiska fastighetsmiljardären Wang Jianlin i en intervju med CNN money.

Enligt Gunn ska investerare vara vaksamma på två brytpunkter på de amerikanska börserna. Om Dow Jones faller under 17 992 punkter och ifall S&P 500 går under nivån om 2 116 punkter. Dow Jones stängde strax ovanför 18 144 punkter på onsdagen och S&P 500 på drygt 2 139 punkter.

– Så länge som de här nivåerna förblir intakta så kan börsoptimisterna fortsatt ha en strimma av hopp, säger Gunn enligt Business Insider.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets