Storbank vill investera 1,9 miljarder i Detroit

Barclays Capital har gått med på att köpa obligationer i den konkursade staden Detroit till ett värde av 275 miljoner dollar, drygt 1,9 miljarder kronor, skriver NY Times.

Avtalet innebär att Michigan Finance Authority emitterar obligationer som Barclays köper till rabatterat pris. Barclays har sedan 150 dagar på sig att sälja obligationerna till allmänheten.

Cirka en tredjedel av pengarna ska Detroit använda till att betala av fordringar. Drygt 40 procent går till att betala ett gammalt lån från Barclays. Resterande del ska investeras i att förbättra stadens offentliga verksamhet.

Den 18 juli i fjol ansökte Michigans guvernör Rick Snyder om konkursskydd för Detroit. Skulderna uppgick vid tillfället till 18,5 miljarder dollar, närmare 130 miljarder kronor. Staden är fortfarande ställd under tvångsförvaltning.

Nästa vecka ska Detroit lägga fram sin rekonstruktionsplan inför domaren Steven Rhodes. Planen måste godkännas av domstolen innan finansieringsplanen kan sättas i verket.

Sammanlagt ska stadens konkursförvaltare Kevin Orr ha mottagit tio olika finansieringsförslag – något han menar visar på stadens ”dragningskraft som attraktiv investering”.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience