Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Storbritannien säljer i RBS först om två år

2016-07-04 13:40
Foto: All over press

Den brittiska statens försäljning av dess innehav i Royal Bank of Scotland, RBS, kommer att dröja i minst två år, bedömer bankens vd Ross McEwan. Det skriver Bloomberg.

Uttalandet gav han i en intervju med LBC Radio och kan ställas mot tidigare rapporter från källor med insyn om att den brittiska regeringen planerade att sälja sina aktier tidigast nästa år.

Egentligen var det tänkt att Storbritannien redan i år skulle fortsätta minska sina andelar i RBS och Lloyds Banking Group. Men efter att Brexit  klivit ett faktum uppstod rejäla svängningar på marknaderna som försvårade det för landets finansdepartementet att avgöra ifall en försäljning skulle vara gynnsam för landets skattebetalare i rådande läge.

Den brittiska staten äger 73 procent av aktierna i RBS och 9 procent i Lloyds Banking Group. Hittills har man lyckats dra in hälften av de 133 miljarder pund som statens tvingades pumpa in för att rädda bankerna under finanskrisen.

Ross McEwan hann i intervjun också med att ge sin syn på Brexit genom att kommentera den som en motgång. Enligt Ross McEwan kommer Storbritannien behöva flera år på sig att återhämta sig samtidigt som en nedgång är redan märkbar. För i år räknar vi med en inbromsning i BNP-tillväxten, sade Ross McEwan.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom