Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 08-617 80 00

Storbritannien varnar för kryptovalutor

2017-09-12 13:30
Foto: AP Photo/Rick Bowmer, File/TT

 ICO:s (initial coin offerings), där kryptovalutor används i samband med att finansiera start up-projekt, har "mycket hög risk" och är spekulativa.

Den varningen utfärdar den brittiska finansregleringsmyndigheten, Financial Conduct Authority (FCA), på tisdagen enligt Reuters.

Vid ICO:s kan bitcoin eller ether accepteras i utbyte mot en äganderätt i form av en valuta knuten till ett specifikt projekt eller företag. Det kan också ge en värdecheck på någon tjänst eller i vissa fall inte ha något synligt värde i sig.

"ICO:s är spekulativa instrument med mycket hög risk. Man bör vara medveten om riskerna som är involverade och till fullo granska det specifika projektet om man tänker sig att köpa digitala valutor", skriver FCA i en konsumentvarning, och tillägger att ICO:s ofta rör projekt i en mycket tidig fas.

Kinas centralbank, PBOC, har tidigare i september förbjudit ICO:s, med hänvisning till behovet att stoppa illegal finansiering och "pyramidspel", en nyhet som fick bitcoin att falla.

I juli flaggade Securities and Exchange Commission, SEC, i USA för riskerna med ICO:s, och även myndigheterna i Singapore och Kanada har varnat investerare.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom