Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Stordalen har förlorat 150 miljoner i Stavanger

2017-11-14 12:01
sdltb2be94b-nh.jpg Foto: Lise Åserud/NTB scanpix

Den norske hotellkungen Petter Stordalen har haft ett par tunga år i norska Stavanger, som drabbats hårt av problemen inom oljeindustrin.

Det skriver sajten Hegnar med hänvisning till Dagens Näringsliv, som skriver att Stordalen förlorat totalt 150 miljoner norska kronor, motsvarande 154,4 miljoner svenska kronor,  i staden under 2015 och 2016.

"Jag tycker det är lite dåligt gjort att riva runt i det där. Mycket av förklaringen är att vi ökade nedskrivningarna från 2015 till 2016 med runt 40 miljoner kronor. Vi skriver alltså kraftigt ned det vi investerat i Stavanger", säger Nordic Choice Hotels koncernchef Torgeir Silseth till Dagens Näringsliv.

Silseth räknar dock med förbättringar redan för innevarande år.

"Som det ser ut kommer vi att få en förbättring under 2017 på runt 20 miljoner kronor och vi räknar med ungefär detsamma under 2018. Det går åt rätt håll även om vi inte kommer att visa svarta siffror på en stund. Vi kommer att vara präglade av dramatiken då vi fick både oljeprisfall och en kraftig ökning av hotellkapaciteten samtidigt", säger han vidare till tidningen.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom