Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

"Sundqvist skuldfri"

2009-03-17 06:53

(Uppdaterad) Finansmannen Maths O Sundqvist har nått en överenskommelse med Carnegie som räddar honom undan personlig konkurs. D

Den offentliga auktionen rörande Maths O Sundqvists ägarbolag Skrindan är inställd. Finansmannen har ingått ett avtal med Carnegie som gör honom skuldfri mot banken.

Det uppger E24 på tisdagsmorgonen.

Carnegies bolag Valot Invest har nu tagit över alla aktier i Skrindan. Maths O Sundqvist å sin sida klarar sig från personlig konkurs.

- Jag kan bara lyckönska de nya ägarna till ett välskött bolag i Norrland och Skåne, sade Maths O Sundqvist till Sveriges Radio P1.

De finansiella detaljerna i överenskommelsen offentliggörs inte.

Av ett kortfattat pressmeddelande från Carnegie där det heter att "Parterna har kommit överens om att lämna följande information om uppgörelsen" framgår det att Carnegies dotterbolag Valot Invest, som är uppsamlingsplats för Carnegies dåliga lån, och Maths O. Sundqvist på tisdagen har träffat en överenskommelse som innebär att den offentliga auktion som aviserats för tisdagen ställs in.

Konsekvenserna är att:

• Valot Invest övertar ägandet av Skrindan-koncernen.

• Maths O. Sundqvist har därmed reglerat sin skuld till Carnegie.

• Maths O. Sundqvist kommer fortsatt att äga vissa tillgångar i Jämtland.

• Om Carnegie inom fem år får tillbaka ett belopp som motsvarar hela skulden plus ränta har Maths O. Sundqvist en option att ta del av vissa övervärden.

- Vi har träffat en uppgörelse som är bra på både kort och lång sikt för Carnegie och övriga fordringsägare”, säger Arne Berggren, vd för Valot Invest i pressmeddelandet.

- Jag har i och med detta löst mina åtaganden och lyckönskar de nya ägarna till ett fint företag, säger Maths O Sundqvist.

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom