Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Sura miner väntas på Wall Street

2020-01-21 15:08
Foto: AP Photo/Mary Altaffer/TT

Efter att ha haft helgstängt på måndagen såg de amerikanska börserna på tisdagseftermiddagen ut att inleda handeln med relativt små indexrörelser, men med en negativ tendens.

Även i Europa har riktningen på de flesta håll varit nedåt. Ett växande orosmoln är det dödliga lunginflammationsvirus som sprider sig i Kina vilket bland annat skapat oro över den framtida efterfrågan i Asien, inte minst på lyxprodukter.

Klockan 14.45 hade terminen för Dow Jones industriindex sjunkit 0,2 procent. Terminerna för S&P 500 och Nasdaq 100 var samtidigt ned 0,3 respektive 0,4 procent. Därmed väntas indexen bryta den uppåtriktade trend som i slutet av förra veckan ledde till flera nya rekordnoteringar.

Fas två i handelssamtalen mellan USA och Kina kommer att börja "inom kort", sade USA:s president Donald Trump i sitt tal vid Världsekonomiskt forum i Davos på tisdagen. Donald Trump sade också att han "älskar" sin kinesiske kollega XI Jinping och att relationen mellan länderna numera är "mycket god".

Flygplanstillverkaren Boeing uppges föra samtal med banker om att låna 10 miljarder dollar eller mer, för att hantera de växande kostnaderna för bolagets olycksdrabbade modell 737 Max. Aktien var något ned inför öppning, efter att ha sjunkit ett par procent i fredags.

Tesla avfärdade en begäran riktad till amerikanska myndigheter om återkallande av 500.000 bilar för ett påstått fel där bilar oavsiktligt ska ha accelererat. Enligt Tesla är begäran "fullständigt felaktig" och dessutom inlämnad av en av aktiens blankare. I förhandeln var elbilstillverkaren drygt 1 procent upp.

Nedåt gick det däremot för Morgan Stanley inför öppningen. Investmentbanken har sänkts till neutral från tidigare köp av Citi, som anser att aktien nu är rättvist värderad efter att ha stigit med 27 procent de senaste tre månaderna.

Oljeservicebolaget Halliburton steg i förhandeln. Bolaget överträffade analytikernas förväntningar med sin kvartalsrapport, där såväl vinst som intäkter slog konsensus.

Även Logitech, som tillverkar datortillbehör, avancerade inför öppningen efter att ha överträffat förväntningarna gällande omsättning och resultat för det gångna kvartalet.

Efter stängning i New York väntas rapporter från bland andra Netflix och IBM.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom