Surare klimat inom tyskt näringsliv

Ifo-index över klimatet inom näringslivet i Tyskland sjönk till 99,2 i april, jämfört med reviderade 99,7 föregående månad (99,6).

Det rapporterar Reuters. Ifo-index baseras på en enkät bland cirka 7.000 företag.

Analytiker hade räknat med att indexet skulle ha uppgått till 99,9 enligt Reuters prognosenkät.

Index över det aktuella läget sjönk till 103,3 från reviderade 103,9 föregående månad (103,8), väntat var 103,6.

Index över förväntningarna om framtiden sjönk till 95,2, från oreviderade 95,6 föregående månad. Väntat var 96,1.

Enligt Ifo fortsätter den tyska ekonomin att tappa fart.

Indexet pekar nu på en tillväxt som ligger under prognosen på 0,8 procent. Industrisektorn tynger ekonomin medan den inhemska sektorn fortsatt är en stöttepelare. Det är också uppenbart att beslutet att skjuta upp brexit inte hjälpt det tyska sentimentet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.