Svag start på rapportsäsongen

KOMMENTAR: Under torsdagen öppnade dammluckorna för rapportfloden. Rapporterna på torsdagsmorgonen var överlag svaga.
Svag start på rapportsäsongen - aktier-tidning-affarsvarlden-700_binary_6880111.png

Storbanken Nordeas rapport på torsdagen var i likhet med flera andra rapporter överraskande svaga. Nordea-aktien har en svag morgon framför sig. Enligt Affärsvärldens uppskattningar väntades kursfallet bli mellan 5 och 10 procent. aktien föll 4 procent i öppningshandeln.

En annan aktie som drabbades av att rapporten visade sig svag nu på morgonen är Probi, vars försäljning under kvartalet backade till 119 miljoner kronor(förra året 194 miljoner kronor). Också resultat visade sig svagt, rörelseresultatet summerade till måttliga 8 miljoner kronor (f  å 33 miljoner kronor), vilket bäddar för kursfall för tillverkaren av nyttiga bakterier.

Bland besvikelserna märks också Fingerprint Cards, där aktien innan öppning väntades falla med så mycket som en tredjedel till mellan 10 och 12 kronor. Efter ett par minuters handel var också aktien ner runt 30 procent.

Lägg sedan till det faktum att Stora Enso vinstvarnar inför kvartalsrapporten som väntas om två veckor och därtill ett svagt resultat från butikskedjan Byggmax och det går att slå fast att rapportsäsongens inledning startar överraskande negativt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets