Svagt ned på Wall Street

2016-03-04 15:35 Affärsvärlden SIX
Foto: AP Photo/Mark Lennihan/TT

USA-börserna har inlett veckans sista handelsdag med något lägre kurser som ett svar på februari månads sysselsättningsdata. Marknaderna ser ändå ut att gå mot tredje veckan i rad med stigande kurser. Om kurserna stänger dagen på plus blir det första gången under 2016 som index stiger fyra dagar i rad.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var klockan 16.05 ned med 0,2 procent till 16.912. Det bredare indexet S&P 500 minskade med 0,3 procent till 1.988 medan tekniktunga Nasdaq Composite tappade 0,3 procent till 4.692 .

Räntan på den tioåriga obligationen var upp med 3 punkter till 1,86 procent samtidigt som trettioårsräntan ökade 3 punkter till 2,69 procent.

Utfallet av sysselsättningsstatistiken i februari visade på en ökning med 242.000 arbeten. Analytikernas förväntningar låg samtidigt på en ökning med 190.000. Dessutom gjordes en upprevidering för de två föregående månaderna med totalt 29.000 arbeten.

"Siffrorna visar att USA-ekonomin fortfarande växer och de borde kunna bidra till ett positivt sentiment. Utfallet var riktigt bra - kanske för bra. Om de är för bra kan räntehöjningssnacket komma tillbaka", säger Benno Galliker, handlare vid Luzerner Kanonalbank, till Bloomberg.

Vapentillverkaren Smith & Wesson kom med en rapport som överträffade marknadsförväntningarna. Försäljningen gynnades av oro för reglering av vapenförsäljning. Aktien sköt upp 7,2 procent.

AK Steel höjer spotpriserna på karbonstål "carbon flat-rolled steel" med minst 30 dollar per ton. Höjningen träder i kraft omedelbart på nya order. Aktien tog sig upp 4,4 procent.

Hewlett Packard klättrade 14 procent efter att bolaget sent på torsdagen kom med ett resultat som överträffade förväntningarna.

Facebook kom i rampljuset på uppgiften att bolaget sett över sin skattestruktur och inte längre kommer att driva försäljning genom större brittiska annonsörer genom sitt internationella huvudkontor i Irland. Det innebär att Facebook kan komma att få en större skatt. Aktien minskade 0,8 procent.

Carmike Cinemas höjdes 16 procent. Under torsdagen meddelade AMC Entertainment Holdings planer på att köpa Carmike för 1,1 miljarder dollar och därigenom bli den största amerikanska rörliga biografoperatören.

Staples rapport lyckades inte nå upp till förväntningarna. Den jämförbara försäljningen sjönk 5 procent i bolagets fjärde kvartal. Bolaget räknar med att stänga 50 butiker i Nordamerika under 2016. I det första kvartalet väntas ett resultat per aktie i intervallet 0,16 till 0,18 dollar. Aktien tappade 3,9 procent.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet

Alla Tjänstebilar

ANNONS