Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Svenska Spel slopar rabatter

2013-10-08 09:13

Svenska Spel tar bort bonusar och rabatter på alla spel. Beslutet, som börjar gälla omgående, väntas påverka bolagets intäkter negativt.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Bonusar och rabatter på spel går inte i linje med den spelmarknad vi vill ha i Sverige", säger Svenska Spels vd Lennart Käll.

Svenska Spel ser en tydlig trend på spelmarknaden där bonusar och rabatter blir allt vanligare och spelbolagen slåss om att ha de mest attraktiva erbjudandena.

"Risken är att det driver ett ökat spelande vilket i förlängningen även kan innebära ett ökat problemspelande. Det är en affärsmodell som inte är förenlig med vårt uppdrag. Våra produkter är populära och efterfrågade, även utan rabatter och bonusar", fortsätter Lennart Käll.

Beslutet är en del i en koncernövergripande spelansvarssatsning från Svenska Spels sida.

"Som bolag är vi inte vinstmaximerande. Den översyn vi gör kommer också att innebära beslut som har en negativ inverkan på våra intäkter", säger Lennart Käll.

Med hänsyn till planerade aktiviteter och ingångna avtal kommer det dock att dröja fram till årsskiftet innan samtliga rabatter och bonusar helt försvunnit ur alla kommunikationskanaler, heter det i pressmeddelandet.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom