Svenskarna känner sig rikare

44 procent anser att de har bättre ekonomi nu, 27 procent upplever att deras ekonomiska situation är sämre än för fyra år sedan, enligt en nationell Novusundersökning som TV4 redovisar.

Samtidigt trivs vi allt bättre med livet, 43 procent tycker att de har det bättre nu. 20 procent tycker att deras livskvalitet har blivit sämre. För 33 procent är det ingen skillnad alls.

Men svaren varierar över landet. Bäst har Stockholmarna det, där 44 procent svarar att livet är bättre nu än för fyra år sedan. Och nästan 50 procent uppger att deras ekonomiska situation har blivit bättre.

På jumboplats hamnar Västerbotten där bara 34 procent svarar att deras privatekonomi har blivit bättre och 35 procent anser att det inte är någon skillnad. Något som även avspeglar sig i svaren kring livskvalitet – 32 procent säger att den har blivit bättre och 45 procent märker ingen skillnad.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG