Sverige rankas som ett av de säkraste länderna

Sverige på pallplats när det kommer till säkra länder att vara verksam inom, enligt FM Global riskindex.

Sverige rankas som det tredje säkraste landet i världen att vara verksam i, efter Schweiz och Luxemburg, det uppger FM Globals riskindex. Det är ett riskindex som mäter och rankar 130 länder och områden efter deras sammanlagda motståndskraft mot skador och katastrofer.

För fjärde året publicerar FM Global sitt riskindex. Årets index ger nya insikter kring några av vår tids främsta affärsrisker: cyberattacker, naturkatastrofer och sårbara leverantörskedjor.

Enligt rapporten är till exempel Saudiarabien ett av de länder där risken för cyberattacker är hög, samtidigt som Indien rankas säkrare än snittet. Saudiarabiens placering beror på hög interaktivitet i kombination med lågt säkerhetstänkande.

Bland länderna med säkrast leverantörskedja, där faktorer som korruption, infrastruktur och företagsklimat väger in, toppar Sverige listan. Andra faktorer som väger in i den totala riskbedömningen är stabilitet i det politiska systemet, hög utbildningsnivå kring säkerhet och risk samt tydliga byggregler.

Länderna med lägst risk:

Schweiz 

Luxemburg

Sverige

Österrike

Tyskland

 

Länderna med högst risk

Haiti

Venezuela

Nepal

Etiopien

Tchad

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.