Sverigedemokraterna backar

Ekot/Novus senaste väljaropinion för mars visar att Alliansen leder knappt mot de rödgröna partierna samtidigt som Socialdemokraterna är Sveriges största parti med liten marginal. Sverigedemokraterna fortsätter att backa.

De tre rödgröna partierna får 39,5 procent i stöd. Den borgerliga Alliansen får 40,2 procent och skillnaden mellan blocken är därmed 0,7 procent till Alliansens fördel.

Socialdemokraterna ökar med 1,3 procentenheter till 26,1 procent, Moderaterna ökar marginellt till 25,3 procent och Sverigedemokraterna minskar något till 18,0 procent.

Novus väljaropinion är en sammanvägning av resultaten från Demoskop, Novus, Sifo, Skop samt Ipsos och baseras på 5.480 intervjuer.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets