Sverker Martin-Löf lämnar sina uppdrag redan i år

Industrivärdens styrelseordförande Sverker Martin-Löf tvingas lämna samtliga sina styrelseuppdrag redan vid vårens bolagsstämmor och inte vid nästa års stämmor som tidigare meddelats.

Martin-Löf har meddelat valberedningarna i de styrelser där han sitter att han inte ställer upp för omval. Vad som brukar kallas Industrivärdensfären kan därför “över en natt förändras i grunden”.

Det “erfar” SvD Näringsliv och N360.se och hänvisar till källor, i en artikel på onsdagskvällen. Beskedet väntas bli officiellt “inom kort”.

Martin-Löf är även styrelseordförande i SCA och i SSAB. I Handelsbanken och Ericsson är han vice ordförande och i Skanska styrelseledamot.

Samtidigt pekar omständigheterna enligt tidningen på att Industrivärdens vd Anders Nyrén kan väntas efterträda Martin-Löf som styrelseordförande i Industrivärden. Nyrén uppges själv ha sagt att det vore ett smickrande erbjudande.

Då väntas Nyrén få avgå som styrelseordförande i Handelsbanken. Därtill är Nyrén i dag dessutom styrelseordförande i Sandvik och styrelseledamot i Volvo.

Uppgifterna följer SvD Näringslivs granskning av SCA och Industrivärdensfären. Senaste uppgifter tidningen publicerat var att Sverker Martin-Löfs son ska ha agerat rådgivare i två miljardaffärer som SCA gjort. Tidigare har det i tidningen bland annat handlat om Martin-Löfs utnyttjande av sfärbolagens affärsflyg och jakter i bolagens regi.

Nyrén rapporteras ha varit med och godkänt Martin-Löfs resor och anklagas själv för bland annat vissa resor med SCA:s plan.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.